CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Khamis, 15 September 2011

EGO PEREMPUAN BAB APER??

TIme kerja ni tetiba layan blog plak..yela tgh xder kerja nak buat ni...ok lah posting kali ni...ttg "EGO"!beB KORUnk der ego ker?awek korang ego x..k lah...entry ni eika bkn nak pihk pada sesiapa...tp ini lah realiti kenapa wanita ego!Mungkin sesetengah lelaki akan fikir perempuan yang payah untuk mulakan apa-apa dahulu adalah kerana ego. Contohnya, sebelum couple, the guy did all the works. Dari bahagian meng’usha’, bersusah payah dptkan nombor telefon, ajak keluar hinggalah melamar jd gf. Perempuan pilihan tu hanya tunggu and nantikan whats next. Tapi sebenarnya dalam proses menunggu tu, banyak yg berlaku. Korang dah tahu kan perempuan byk fikir, jadi dalam masa itu sebenarnya perempuan tengok keikhlasan lelaki tersebut, cara dia melayan, kaji latar belakang lelaki tu (kitaorang tak panggil ‘stalking’ kitaorang panggil ‘kaji selidik’ ). Even, baca artikel tentang hubungan (tak semua tetapi bagi yang pernah ada sejarah hitam dlam bercinta), tengah basuh pinggan, basuh baju semua pun fikir patut terima atau tak. Bagi mereka, sebab untuk tak memulakan dahulu takut nampak terhegeh-hegeh, seperti perempuan murahan senang sgt nak dapat sebab tu perempuan berikan cabaran selain tgk sejauh mana kesanggupan lelaki tu untuk dapatkan cinta tulus suci, auwww...
erempuan bukan ego tetapi berhati-hati. Kalau diorang dah suka, diorang fikir cara tak nak bagi kau bosan tapi diorang masih letakkan benteng supaya tak mudah nak ceroboh hati diorang. Bila dah couple, masih si lelaki yg mulakan semua, lama kelamaan lelaki rasa tak adil, bosan, jiwa kacau, tak disayangi. Memang tak adil tapi itu untuk sementara waktu bila perempuan tu dah betul2 selesa, able to lower their guards. Kenalah bersabar dan tegur secara tak langsung. Keep the communication going. Baru diorang nampak dan cuba untuk berubah. Itu pun tak boleh buat ke? Perempuan tak mesej/sms atau call dulu bukan sebab ego tapi maruah. Bukanlah girlfriend korang langsung tak nak buat dulu kan cuma most of the time korang buat.

Traditionally, biar lelaki nampak macho jadi gentleman, err comel. Perempuan suka macam tu, rasa diperlukan. Sebab diorang takut bila diorang mulakan, lelaki akan rasa selesa (comfort zone) dan serahkan semua pada perempuan, mula untuk ambil mudah, fikir yg apa2 pun perempuan tu tetap akan cari dia, kemudian rasa bosan dan usha awek lain. Takut ditinggalkan bila lelaki feel the urge to chase some other girls. Jadi kenapa masa nak usha tak kisah buat semua kerja bila dah dapat, rasa selesa, kemudian bosan dan kejar perempuan lain? Rutin korang sama je kan.

Sayangilah girlfriend korang, manjakan diorang secara berhemah, setia, komitmen sebab untungnya korang bila berjaya tawan hati perempuan idaman. Perempuan baik-baik yang perlukan usaha untuk dapat. Cabaran yg korang tempuhi adalah untuk kesenangan dimasa hadapan. Tinggi mana pun ego seorang perempuan itu tak kan dapat melampaui ego seorang lelaki. Kalau korang tahu handle girlfriend korang, korang akan tahu cara untuk puaskan hati diorang dan ya, berjaya kekalkan hubungan. Berkorbanlah sikit, dah kahwin nanti balas dendam suruh diorang masak ketam lemak cili api dan jaga anak-anak yg ramai.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini